Do czerwca 2023 przyjęłam 4497 pacjentów, większość z nich pozbyła się ryzyka chorób wynikających z otyłości, 3/4 z nich mogło zrezygnować, po konsultacji z lekarzem, z leków na nadciśnienie, wysoki cholesterol i inne. Dzięki mojej pracy niektórzy moi pacjenci uniknęli ciężkich chorób wynikających z nieprawidłowej diety, "uciekli" przed zawałem, zatorem, cukrzycą, operacją, odkryli w sobie moc i chęć do zdrowego traktowania swojego ciała i ducha. Mądre pomaganie to moja praca. Dlatego uwielbiam mój zawód.
Dietetyką zajmuję się od prawie 20 lat. Uczę pacjentów jak jedzeniem wpływać na swoje zdrowie, wygląd, samopoczucie. Dużą wiedzą i doświadczeniem służę w obszarze żywienia dzieci. Sama jestem mamą 3 dzieci.
Cyklicznie prowadzę warsztaty w instytucjach, przedszkolach, szkołach. Mój autorski cykl, to: „ Co jeść, aby wpływać pozytywnie na środowisko?” Moją misją zawodową jest uczenie pacjentów, że wybory żywieniowe mają szerokie konsekwencje dla nas samych i dla otoczenia, w którym żyjemy.
Moje zawodowe fascynacje to: mikrobiom jelitowy, wsparcie psychologiczne pacjenta na diecie, dieta sportowa wspomagająca wydajność, diety wspomagające leczenie chorób nowotworowych, dietetyka zgodna z TCM (Tradycyjna Medycyna Chińska), biotechnologia. Moje fascynacje prywatne: Karate Shinkyokushin (trenuję od 7 lat) hatha – joga Iyengara (trenuję od 26 lat) , gotowanie intuicyjne.